Jan Dissuader, imigran saka Jerman, marang kula sing ana aturan unspoken nalika sampeyan ketemu lan rembugan ing Jerman. Uga, crita iki bakal superfluous, amarga setengah pisanan kudu nyambungake seri saka rapat-rapat. Carane kanggo njawab tradisional pitakonan»Hello, how are you? Jan tansah pisan, aku nasehatake sing dadi brief lan ora kanggo muntahake metu kabeh pribadi rincian urip kanggo wong sing ngomong.»Ana ora perlu kanggo nimbang jeksa agung bisa ngetokake iki minangka nyurung kanggo pirembagan ing rinci babagan tumindak nyata lan, ndhuwur kabeh, kanggo pitutur marang bab masalah. Malah yen sampeyan lan yen sampeyan ngrungokake, sampeyan bakal nggawe roso kesengsem negatif ing interviewer ing. Ing Jerman, iku ora umume kanggo»ngirim»malah cedhak gedhe-gedhe, supaya piyambak kanca-kanca lan kenalan.

Ati-ati lan ngrungokake carane dhewek utawa dheweke presents piyambak utawa dhéwé. Sing persis apa iku, lan iku worth nelpon:»Yen, nalika patemon misale jek kaya lengkap obrolan partner, contone (ing pangertèn saka promosi) utawa, iku nompo sing alamat dadi kanggo wong karo ater-ater sadurunge jeneng: utawa». Jerman sing highly rego.»Apa kanggo pirembagan bab ing sing ora dingerteni masyarakat. Sinau seni obrolan prasaja, minangka Amerika nelpon iku.»Cocok topik obrolan ing perusahaan sing cuaca, budaya, preian, olahraga.»Aku wis meh ora tau krungu saka politik, penyakit, utawa wong liyane kang gesang pribadi.

Uga, ing Jerman iku ora umume kanggo ngrembug subyek saka dhuwit ing kabeh

Iki dianggep lan mlebu saka privasi lan kamungkinan duwe jalaran negatif.»Apa apa yen sampeyan ora ngerti utawa pangerti wong liyane? Iki uga wis dhewe aturan unwritten: Sampeyan kudu takon maneh, lan sampeyan kudu ora tenang nguripake watara.»Yen sampeyan takon soko nanging basa jerman iku ora supaya apik lan sampeyan ora ngerti apa iku, aku maringi pitutur sampeyan ora ninggalake quietly, nanging mung kanggo wong sing ora ngerti masalah. Frasa kudu tansah dadi bagéan saka linguistik Arsenal lan ngirim asring bantuan kanggo netepake kontak.»

About