submit


Ing donya Dina saka basa arab (WALD), uga dikenal miturut jeneng Dina arab bangsa-Bangsa, iku dirayakake saben taun ing wolung décembres. Ing donya Dina saka basa arab dirayakake ing saindhenging donya minangka liya kanggo ningkataké pangerten budaya lan ngagengaken dialog antarane wong-wong sing nganggo basa sing beda-beda. Organisasi lan pemerintah terus acara budaya sing pertunjukan sajarah lan richness saka basa. Seminar lan konferensi nyorot pembangunan sing saiki ing sastra arab liwat konferensi lan pelatihan panulis lan arab pujonggo. Sekolah ningkataké pendidikan basa arab minangka medium komunikasi lan kanggo ngatur lomba saka basa arab. Arab punika basa sugih ing sajarah lan ngandika dening cedhak, limang yuta wong ing donya, lan ing loro-loro Negara anggota UNESCO. Ing donya Dina saka basa arab ngenali iki, lan ngenali kontribusi saka basa ing promosi pranala antarane budaya sing beda-beda lan ing pangembangan ilmu, medicine, matématika lan sastra liwat abad. Tanggal donya Dina saka basa arab, liya dina saka kang arab dadi enem basa resmi saka perserikatan bangsa-bangsa. Liyane basa resmi PBB sing prancis, inggris, rusia, spanyol lan cina. Dianggep dening akeh minangka sing paling pemain basket kabeh wektu, Michael Jordan, tunggal pemilik

About