submit


Kita ora tansah éling sing kita bisa dadi kasar karo tembung, utawa dadi kasar marang poto. Proses nonviolent komunikasi (NVC) is intended kanggo tundhuk karo kabeh formulir saka urip. Iku kanggo nggawa poto lan liyane ora kanggo tumindak liwat wedi saka paukuman, kapentingan saka ganjaran utawa sirno, nanging saka niat kanggo mangerteni lan ketemu karo kabutuhan saka wong-wong. Kita bisa nyoba kanggo dadi ngajeni iki loropaken komunikasi okehe sak konflik: apa aku dienggo kanggo bakal disambungake karo kula lan karo liyane karo kang aku ing konflik kanggo kita kanggo nggawe urip luwih ayu. Conto: Nalika sampeyan wis nyabrang dalan tanpa looking, aku iki wedi lan aku ora perlu kanggo njupuk care saka dhewe. Aku takon sampeyan t-kanggo mungkasi saben wektu ing nyebrang mlaku lan katon tengen banjur kiwa sadurunge nyebrang. Kontrol saka proses Komunikasi Non-Kasar mbutuhake wiwitan bisa ing vocabulary saka raos lan kabutuhan, uga minangka kemampuan kanggo ngenali pesen kang wis pesen sing ndudohake perlu. Print dhaftar saka raos lan cut metu ing wangun saka godhong wit (raos cocok kanggo sheet) Iki loro wit makili manungsa: pisanan nalika kabutuhan sing wareg, kaloro nalika kabutuhan sing ora kang ketemu. Sampeyan bisa nulis ing gedhe saka page»Nalika kabutuhan sing ketemu»lan ing gedhe saka kaloro»Nalika kabutuhan sing ora kang ketemu». Nerangake yen kabeh raos ngawula kanggo menehi tandha ing kabutuhan: penake raos ing bab kabutuhan wareg, lan karu raos bab perlu unmet (sampeyan bisa takon anak pitakonan:»Carane kowe aran nalika perlu kanggo mangan wis wareg. Lan nalika perlu keluwen ora wareg.»). Njupuk sheet ing sapisan: maca koyo sing wis ditulis ing iku, melu diskusi ing koyo iki, mimic, kanggo deleng kahanan kang koyo iki ngalami. Sawise karya iki ing vocabulary rampung, arep bebarengan nalika iki koyo wis ngalami: nalika perlu wareg, utawa nalika perlu good news. Apa conto ing sasi, utawa katon diputer ing crita. Gumantung ing nanggepi, paste rwaning ing cabang saka wit, ing cabang saka wit liya. Ngidini anak kanggo dekorasi, maringi warno, ngatur sheets (contone, werna bisa diutus kanggo emosi penake lan liyane karo karu emosi lan banjur degrade iki werna miturut kakiyatan saka pangrasa). Sethitik iki game iku kanggo ngenali sawetara saka kabutuhan kita, kanggo netepke ing ombone kang iki sing wareg, lan kanggo ndeleng carane kanggo feed unfulfilled kabutuhan. Aku suggest sampeyan kanggo download peta saka kabutuhan asil saka Komunikasi Non-Kasar (sawetara kabutuhan dhasar sing drive kita kabeh): sim perlu game CNV bisa muter game iki piyambak utawa karo wong liya, lan tarik minangka akeh sim sing arep. Anak (saka enem taun) uga wong diwasa bisa muter: anak uga ing perlu penjelasan lan saka conto kanggo njlentrehake makna saka kabutuhan tartamtu. We need kanggo ngenali kita unmet perlu kanggo komunikasi KARO wong, ora MARANG liyane: pengadilan, kritik, diagnosa lan katerangan ing liyane, sing kabeh ungkapan diverted saka kabutuhan kita. — Marshall Rosenberg Rembugan karo komunikasi non-kasar mbutuhake kita kanggo nemokake perlu unmet sing kurang konco saben kita pengadilan, amarga kabutuhan urip, goleki expression. Saka wayahe wong nganggo sing perlu tinimbang wrongs liyane, iku dadi akeh luwih gampang kanggo golek cara kanggo gawe marem wong-wong. — Marshall Rosenberg, Kita bisa olahraga dhéwé, kaya game, nyoba kanggo guess perlu kanggo asal saka sembarang pesen. Iki kemampuan kanggo mbédakaké kabutuhan saka wong liya iku paramount wigati ing konflik résolusi: Saben pesen, preduli saka sawijining isi utawa sawijining wangun, iku expression saka perlu. — Marshall Rosenberg game Iki inspirasi saka buku Tuwane kae bocah-bocah kae Surah Hart lan Victoria Sedulur Hodson. Saben peserta bakal kuping saka jackal lan jerapah (kanggo bakal dicithak ing buku kasebut, kanggo tuku cv utawa panggolekan tangan ing conthong kanggo jerapah lan jotosan clenched kanggo jackal) fasilitator (luwih diwasa sing weruh saka NVC) bakal diangkat lan bakal nerangake ing patang cara kanggo krungu pesen miturut Non-Kasar Komunikasi (NVC): fasilitator menehi conto basa jackal lan jerapah lan peserta kudu sijine kuping kanggo nggambarake basa sing digunakake. Contone: sawise demo iki wis rampung, fasilitator distributes kuping saka jackal kanggo wong lan kuping saka jackal liyane. Saben ing siji, peserta liyane nganggo angel pesen kanggo krungu (paukuman, kritik, cacad, ing basa jackal). Wong sing ageman kuping jackal panjaluk page karo kuping nguripake menyang liyane, lan banjur karo kuping nguripake menyang dhewe. Banjur wong sing ageman kuping saka jerapah panjaluk karo kuping nguripake menyang liyane, lan banjur karo kuping nguripake menyang dhewe. Siji bisa mbayangno varian: kabeh anggota nyandhang kuping jerapah, lan kudu nanggapi ing basa jerapah kanggo pesen agresif dibukak dening moderator sampeyan bisa invent dialog kang saben speaker ageman beda kuping (siji ora ngandika basa sing jackal lan liyane mung ing basa jerapah) utawa invent dialog kang saben speaker kaleksanane padha kuping (utawa jackal utawa jerapah) lan banjur kita bisa ngrembug beda lan asil direkam miturut jinis basa sing digunakake. Iki telung game sethitik mimpin kanggo cilik (saka enem kanggo pitung taun), lan gedhe kanggo laku NVC. Padha bisa ana ing kelas lan ing ngarep kanggo awaken anak lan cah cilik komunikasi non-kasar, kulawarga utawa malah ing bisnis. Kanggo pindhah luwih, buku punika tiyang Sepah-loropaken, anak-loropaken (edisi La Découverte) nawakake akeh liyane game kanggo laku karo anak kanggo mundhakaken kesadaran bab komunikasi non-kasar. Situs banget banget migunani kanggo tugas saka kepala Departemen Parenting. Matur nuwun kanggo kabeh gagasan iki. Sampeyan kudu mriksa karo prancis association kanggo Komunikasi Non-Kasar. Yen ora, ana cithakan kanggo cut metu ing buku sing aku sebutno ing artikel. Iku bisa kanggo waras mancep iki langkah-langkah lan ngaturake panggonan saka kelas utawa ngarep menyang papan kanggo klarifikasi apa wis kedados ing us. Wong diwasa uga anak bisa pindhah nalika padha aran kepunjulen dening sing kuwat emosi lan padha kudu break kanggo fokus ing emosi lan sing perlu. Free: telung game kanggo familiarize piyambak karo Komunikasi, Ora Kasar ing kulawarga

About