Ing kirim iki, aku nyetel metu kanggo njawab kabeh pitakonan utama sampeyan lagi kamungkinan kanggo duwe babagan learning Mesir arab, utawa dhialèk basa arab. Lan kanggo kula apa iki, aku wis diundang arab pakar Donovan Nagel bebarengan, nitahake saka macem anyar arab learning situs: Pirembagan ing arab. Wangsulan: bab ingkang pisanan sing bakal mbiyantu kanggo sampeyan ngerti sing wong kerep oversimplify jeksa agung bisa ngetokake saka arab varieties. Sapa kang nyoba kanggo mangerteni Mesir arab saka Kairo contone mbokmenawa bakal bisa kanggo hubungané carane luar biasa angel iku kanggo ngerti wong ing sisih kidul saka ing tanah Mesir utawa malah ing Semenanjung Sinai. Ing kabeh kemungkinan, sampeyan bakal sinau Cairene arab kawitan, nanging aja kaget utawa nglokro yen sampeyan teka ing tanah Mesir lan nemokake sawetara wong gampang mangertos lan akeh liyane rampung unintelligible. Luwih iki dialect beda lan padha kanggo sawetara bagean liya ing donya, ana variasi ing basa digunakake dening educated lan kawruh kelas banget. Sampeyan bakal kerep krungu prestige pamicara (pemimpin agama contone) interspersing a basa sing dipocapake dialect karo Klasik arab kanggo swara luwih kuoso. Conto iki iki Al-Jazeera interview kang lunga virus sawetara taun kepungkur ngendi wong Siria wadon debat agama ulama lan njupuk ‘linguistik dhuwur lemah’ dening ngandika klasik tinimbang dheweke dhewe dialect. Ing populer pitakonan sing bakal salawas-lawase takon ‘Kang dialect aku kudu sinau.’, jawaban iku tansah padha: ‘sinau dialect saka panggonan sampeyan rencana kanggo pindhah’. Mesir uga paling wiyar mangertos dialect ing donya Arab nanging yen sampeyan lagi mung kasengsem ing arep kanggo Maroko contone, banjur iku bakal dadi boten sae kanggo mangerteni apa-apa liyane saka Moroccan. Sawetara wong bakal menehi saran sampeyan sinau Modern Standar arab pisanan kang aku pracaya iku boten sae lan tantamount kanggo sampeyan obah Madrid kanggo sinau Latin tinimbang spanyol. Learning MSA page ndadekake ora pangertèn wae yen sampeyan dienggo kanggo dadi conversational minangka cepet sabisa. Ing kasunyatan, aku ora pracaya iku perlu ing kabeh kanggo sinau MSA kajaba sing rencana ing njupuk arab menyang tingkat linuwih kanggo bisa nang endi wae mudhun trek. Sampeyan bakal nemokake sawetara karya sastra sing ditulis ing Mesir arab nanging kanggo sisih paling MSA standar nulis sistem. Ejaan beda-beda gumantung cukup akèh nalika wong-wong padha nulis arab Mesir wiwit ana kang ora nyata diwènèhaké nulis sistem kanggo basa dialèk. Contone, aku nggarap conversational transcripts ing wayahe kang wis dikirim menyang kula dening native pamicara ing basa arab lan aku nemokake iku menarik banget sing akeh umum tembung sing ditulis beda dening saben speaker. Siji banget populer cara nulis basa dialèk kang digunakake utamané dening wong enom ing saindhenging donya Arab apa padha nelpon ‘Arabize’. Iki cara kanggo nulis ngandika arab nggunakake inggris huruf lan nomer (e.g.

Iki banget umum kanggo wong-wong petung online utawa ngirim SMS pesen awit iku ora mbutuhake ngoper keyboard saka LTR kanggo RTL. Maneh, ana ora diwènèhaké ‘bener’ ejaan kanggo sistem iki salah siji supaya sampeyan bakal nemokake variasi ing cara wong nulis iku banget. Aku ora bisa mikir saka sembarang apik alesan ngapa wong learning arab ora bakal sinau aksara arab, dadi jujur. Wiwit sampeyan lagi arep kanggo bakal manggon ing tanah Mesir utamané, sampeyan bakal paling mesthi kudu bisa kanggo ngenali tembung lan nomer (e.g. kanggo restoran lokal, pasar, transportasi umum, lan sapiturute) lan wiwit sampeyan bakal nggunakake sumber daya lan bisa njupuk kelas ngendi arab script bakal digunakake akèh iku pancene arep dadi penting. Kanggo wong sing paling, Arabic alphabet katon banget angel amarga saka sawijining disambungake script lan kasunyatan sing iku tengen-kanggo-kiwa, nanging iku bener gampang banget kanggo mangerteni lan sampeyan bisa pick munggah ing salah siji dina. Kaya aku diterangno kene, Latin lan aksara-aksara arab bareng padha Phoenician asal supaya akeh huruf sing gampang ditepungi kanggo kita minangka pamicara basa inggris. Padha ngganti sethitik gumantung ing posisi ing tembung nanging kanggo bagéan sing paling gampang kanggo mbedakake. Mung tantangan nyata sampeyan bakal ngadhepi iku sing ing arab, aksara swara (dituduhake dening cilik diacritic tandha) meh ora tau ditulis. Iki tegese pisanan sampeyan mbokmenawa ora bakal bisa ngucapake tembung paling sampeyan ndeleng kanggo pisanan. Contone, iku bakal kaya ningali tembung ‘basa’ ditulis kaya iki: ‘dawa’ (sampeyan bakal duwe pancen ora idea carane kanggo maca). Iki sayangé mung njupuk wektu kanggo sinau lan ana trabasan. Pungkasanipun, sampeyan bakal njaluk menowo karo cara tembung ngirim swara lan maca aksara-tembung kurang dadi cukup alam sawise persil saka laku. Sandi saran sanadyan bakal ora nglampahi kakehan wektu ing maca wiwit paling materi MSA lan sampeyan bakal sinau Mesir arab. Sinau cukup kanggo ngenali tembung lan njaluk dening, nanging fokus ing ngandika. Sampeyan bakal nemokake yen sampeyan bisa nganggo ing oke tingkat, maca bener dadi akeh luwih gampang amarga sampeyan bakal bisa kanggo ngucapake akeh saka tembung tanpa maca aksara swara. Mesir iku salah siji panggonan sing lagi arep kanggo temtunipun arep kanggo duwe sawetara kompetensi ing arab saka njaluk-pindhah. Wiwit iku bisa dadi cantik angel panggonan kanggo manggon long-term, wektu ana bakal dadi akèh sing luwih nyenengake lan kurang ngepenakke ngerti carane kanggo rembugan sethitik ing awal. Ana kathah saka fantastic panuntun lan ngobrol partners ing iTalk saka ing tanah Mesir sing sampeyan bisa nyambung karo sawetara kaping minggu anjog nganti pamindhahan kang aku manawa bakal bantuan panyerang bertalenta hebat. Miwiti kanggo njaluk menowo karo muni, body language lan budaya saka Mesir dening nonton sawetara TV ing downtime (beda banget kanggo apa sampeyan bisa digunakake kanggo ing Teluk). Aku wong nonton CBC akèh kang wis sawetara isi gedhe (gulung mudhun ing ngisor lan klik ing lepen urip). Aku umume maringi pitutur marang grammar sinau nalika miwiti metu, nanging yen sampeyan lagi ora wis menowo karo cara Semit basa bisa banjur bakal apik kasempatan kanggo njaluk kenalan karo sing saiki. Sampeyan bakal meh mesthi bakal diundang metu saya lan ora bakal kaget yen sampeyan nemokake dhewe ing cafe lan dumadakan diubengi dening bunch saka Mesir wong lanang curious bab sampeyan lan kepingin dadi kanca-kanca, ngomong Arab karo sampeyan kanggo jam ing mburi lan ngundang sampeyan bali menyang panggonan. Sing manggen ing Mesir bisa socially exhausting lan malah sing sethitik intimidating ing kaping nanging yen sampeyan tetep mbukak kanggo iki pancet ketemu sosial, sampeyan bakal nemokake iku banget maringi hadiah kanggo arab lan uga ing kualitas sesambetan sampeyan bakal mbangun sak tetep ana. Dadi adventurous bab iku lan nglampahi wektu ing kurang makmur bagéan saka Kairo. Sampeyan bakal ora perlu kanggo nyoba kanggo ketemu wong anyar amarga sampeyan bakal ngadeg metu kaya perih jempol lan wong-wong bakal pendekatan sampeyan metu saka kapentingan lan penasaran. Dadi kanca apik karo tanggi lan kanca-abwab (paling penting wong ing bangunan lan mbok menawa paling mate sampeyan bakal duwe ing Mesir) minangka iku bakal mbukak munggah kesempatan akeh kanggo sampeyan kanggo nambah lan sinau Mesir arab. Aku maringi pitutur sampeyan kanggo supaya sekolah lan arab program ngarahke ing Kulon siswa banget wiwit lagi kamungkinan kanggo dadi overpriced lan ora kudu kualitas apik. Ana sing cilik basa pusat burik watara Cairo lan nada qualified arab guru sing bakal ngisi sing luwih murah tarif ing itungan lokal lan akeh liyane pribadi pengalaman learning. Sayange, Mesir wis diwenehi dhewe reputasi elek kanggo seksual sergap akhir-akhir iki, nanging pamaréntahan anyar mung liwati hukum pungkasan sasi kanggo kokain mudhun ing iku lan padha koyone serius babagan iku. Kaping aku wis urip ing tanah Mesir aku wis digawe karo kanca-kanca lan hung metu karo akeh Mesir wanita lan iku tau masalah. Uga, aku wis wis persil saka manca wadon kanca-kanca, nyumerepi metu karo klompok saka wong lanang Mesir lan iku wis ora wis jeksa agung bisa ngetokake ing kabeh. Aku wis dikenal akeh mahasiswa wadon arab sing manggen ing Kairo lan padha wis wis apa-apa nanging iku positif kanggo ngomong bab wektu sing ana.

Iku mung pinter kanggo ngleksanani dicokot saka ati-ati (e.g

sugih conservatively lan ora lumaku lurung-lurung piyambak ing wengi — utamané yen sampeyan ngadeg metu karo rambute pirang). Wong mesir sing umume apik lan malah sanadyan sampeyan bisa njaluk sawetara endhog ala, paling wong bakal nambani kaya sing diajeni tamu lan njupuk care saka sampeyan. Ana ora ana bab kuwi minangka privasi ing Mesir lan apa bakal biasane bakal dianggep minangka intrusive lan boten cecek sampurna normal ana. Wong bakal takon sampeyan persil saka pitakonan bab views politik lan kapercayan agama. Aku mikir sing wong-wong sing utamané sinau Eropah utawa Asia Wétan basa supaya digunakake kanggo masalah iki kang pribadi prakara sing dadi cukup kejut nalika padha teka ing panggonan kaya Mesir lan njaluk nyudhuk dening wong-wong mau. Yen sampeyan lagi kasengsem ing Mesir budaya khusus, aku uga wrote virus kirim a nalika bali ing cedhak marriage kanggo wong Mesir cah wadon sing mung ngandika arab kang sampeyan bisa nemokake kene. Interview iki wis luar biasa terkenal lan wis rampung diganti cara aku ndeleng Mesir arab. (Update: Wiwit tekan ing tanah Mesir, aku dipun damel film video ing lurung-lurung saka Kairo) Yen sampeyan duwe pitakonan sembarang kanggo Donovan, mangga ninggalake komentar ing ngisor iki. Lan yen ngene kaya kanggo tindakake lelampahan learning Mesir arab, dadi manawa kanggo mlebu munggah kanggo mailing list

About