Paling saka wong-wong nemokake iku angel kanggo menehi hasil karo salah siji bojo lan sawetara bocah-bocah. Nanging, ana wong ing India sing wis kulawarga kanggo ukuran batalyon. Nalika iku pungkasan dietung, Sion Chana wis telung puluh sanga garwa, anak lan saka wong-wong anak telung puluh telu putu. Kabèh kulawarga uripe bebarengan ing Sion Chana kang papat crita, satus kamar omah, kang wis dibangun ing bukit saka Batwing desa ing negara Mizoram ing India. Yen aku ana politisi, aku bakal ing syarat-syarat gedhe karo Mr. Chana, minangka sing akèh votes lan ing sawetara kasus, saben voting counts. Paling politikus sing mikir kaya kula wis dadi arang banget loropaken menyang kulawarga.

Chana nyatakake Agensi Prancis Agensi, nalika di lungguhi ing omahe, sing kulawarga lan kang wis ningali rush saka politikus sing bakal teka menyang omah sing ing sawetara dina pungkasan saka dating lan takon wong-wong mau kanggo votes sing. Panjenenganipun ditambahaké sing sak pemilu ing kutha saben voting ora count minangka bathi kanggo kamenangan sing ciut banget. Empu kang atus plus milih ndadekake wong lan kumpulan penting. Indian pemilu padha samesthine dadi paling gedhe ngleksanani sing wis dijupuk panggonan ing demokrasi ing sajarah bumi iki. Kabeh ing kabeh, sak yuta wong padha layak kanggo milih ing dina antarane April lan Mei. Polling stasiun agengipun, padha nyiyapake kabeh ing saindhenging negara lan njupuk atos total watara rolas yuta wong kanggo operate stasiun polling. Nanging, ing remot negara Mizoram ing lor, Chana sing poto-nyatakake sirah saka paling gedhé ing donya kulawarga kingmaker ing wilayah. Whichever arah kang milih, kang kulawarga kabèh nderek, lan kulawarga saka ukuran iki biasane dadi ing arah kang padha arep kanggo menang.

Ing negara, kang nduwèni pedunung, layak pamilih metu

yuta warga wiwit sawijining voting ing ana. Mr. Chana lan klan ngemot liwat anggota metu saka wong-wong. Chana serikat sing kapan kulawarga dadi kanggo milih, kabeh padha milih kanggo padha calon. Iki tegese siji calon wis dikonfirmasi aneh votes mung saka siji kulawarga, minangka nyatakake dening salah siji saka Chana kang akeh garwa. rip Chana piyambak uga pimpinan sekte agama kang dumadi saka watara anggota lan distributes wektu kang merata diantara kang kulawargané, temenan, kepengin soko ing bali kanggo ndhukung. Chana, sing sepisan nikah sepuluh wanita ing taun kang padha, nyatakake yen kabeh kepengin apik governance ing wilayah lan uga-kang saka negara kang. Iku uga nyatakake sing padha ora arep wae pribadhi ndukung utawa ndukung kanggo kulawarga saka politikus. Chana nganggep wong banget begja wong lanang kang nikah telung puluh sangang wanita lan dadi kepala paling gedhé ing donya kulawarga

About